FRANZ

Lester Cockney 2 -15%

21,32  (160,64 kn)

161 na zalihi

Druga knjiga sadrži tri nastavka:
“ŽELIM SE VRATITI U PEČUH!”,
KRALJ DALMATA i
DUNAVSKI UROTNICI,
te kratku PRIČU O ARNOLDU.

156 stranica, tvrdi uvez

Nakon uspjeha Kabulskih luda, Franz je nastavio crtati nove nastavke Lestera Cockneya po vlastitom scenariju. Inspiriran knjigama i filmovima, Franz svoje junake smješta u egzotične krajeve Arabije, Egipta i istočne Europe, ugrađujući u priče djeliće vlastitog života.

Ova knjiga sadrži tri nastavka i jednu kratku priču:

„ŽELIM SE VRATITI U PEČUH!”

Ilona, bogata mađarska vikontesa koju je Lester izbavio iz zarobljeništva pandžapskog radže, želi se odužiti svom spasitelju, pa predlaže da presijeku dug put do Europe prečicom kroz Egipat. Rog Afrike vrvi piratima i lovcima na roblje, nepovjerljivim domorocima i korumpiranim časnicima kojima je jedna stvar zajednička – prodati Taranu za par zrna bisera.

PRIČA O ARNOLDU

Kratak strip kronološki se naslanja na prethodni nastavak.

KRALJ DALMATA

Dokopavši se europskih obala, naš trojac se iskrcava u grčkoj pokrajini na rubu Osmanskog Carstva. Po običaju, dočekat će ih vatromet jer taj idilični kraj vrije u pobuni protiv bezobzirnog moćnika. Vezan prijateljstvom sa seoskim starješinom, Lester zna na čijoj je strani, no u tome mu ne pomaže jedna usijana mlada glava.

DUNAVSKI UROTNICI

Konačno u Mađarskoj, Ilona je suočena s morem predrasuda. Njezini prijatelji u očima nepovjerljivih sunarodnjaka samo su jedan riđokosi probisvijet i mala Ciganka. Lester odlučuje otputovati što prije, no za to mu treba novac koji može dobiti samo ako pomogne Revoluciji. Franzova supruga Gabrielle Horvath, koja je akvarelom obojala mnoge njegove stripove, rođena je u Mađarskoj i dala inspiraciju za ovu priču.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 21,60 × 1,45 × 29,10 cm