FRANZ

Lester Cockney 1 -15%

21,32  (160,64 kn)

164 na zalihi

Prva knjiga sadrži tri nastavka:
KABULSKE LUDE,
SNIJEG JE ŠKRIPAO i
JEDNA MAĐARICA U PUNJABU,
te kratku priču NAPATRA IZ DŽUNGLE.

152 stranice, tvrdi uvez

Belgijac Franz Drappier, za ljubitelje stripova samo Franz (1948. – 2003.), crtač kultnog Jugurte i mnogih drugih stripova iz časopisa Tintin, okušao se u pisanju scenarija za strip u kojem je spojio svoju ljubav za prostranstvima i konjima. Ova osobna, originalna i osjećajna priča o jednom Ircu odvija se kroz raskošne kadrove britanskih kolonija u Aziji devetnaestog stoljeća.

Ova knjiga sadrži tri nastavka i jednu kratku priču:
Kabulske lude

Nakon svađe koja je završila tragično, Lester „Cockney” Mahoney, siroče bez oca i majke, nepopravljivi neženja i nonkomformist, nasilno biva unovačen u britansku kolonijalnu vojsku. Po iskrcavanju s jedrenjaka u Karachiju ubrzo biva dodijeljen povorci koja treba otpratiti gospođicu Emmu Pebbleton, sestru časnika kojeg je slučajno ubio u Londonu, u Kabul. Nakon što je britanska intervencija postavila marionetskog šaha na prijestolje, Afganci dižu pobunu...

Snijeg je škripao

Afganski vođa Akbar-kan započinje mučnu igru s Britancima ubivši britanskog guvernerai njegovu pratnju. Tjedan kasnije, britanska vojska kreće na mukotrpan put prema Indiji. Ovo su novosti koje Narbonac prepričava svojim prijateljima, izgubljenima u snijegom zametenim planinama. Prema posljednjim informacijama, Emmini roditelji ostali su, bez ikakve zaštite, u palači afganskog šaha Šudže.

Jedna Mađarica u Punjabu

Po završetku Prvog angloafganskog rata, Lester je dodijeljen postaji na granici s Punjabom. Prašnu dosadu prekida Emmino očajničko pismo u kojem ga preklinje da izbavi njenu prijateljicu, Ilonu von Hórvath-Pálfy iz zarobljeništva pandžapskog radže. Zbog nestabilne političke situacije, britanske vlasti se ne usuđuju intervenirati, pa Irac to mora učiniti sam. Međutim, u pothvatu će imati neočekivanog saveznika – malenu Taranu, Indijku koja sanja o velikome svijetu.

Napatra iz džungle

Kratka priča govori o neobičnom susretu na putu u Chandigarth.

Lester Cockney 1 – Les Fous de Kaboul T1
Lester Cockney 2 – Les Fous de Kaboul T2 – La neige était crissante
Lester Cockney 3 – Une Hongroise au Pendjab
© ÉDITIONS DU LOMBARD (DARGAUD-LOMBARD S.A.) 1982-1984, by Franz
www.lelombard.com, All rights reserved

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 21,60 × 1,45 × 29,10 cm