Opći uvjeti poslovanja

Umjesto da se koristimo pravničkim žargonom, ovi uvjeti su napisani tako da ih možete lako razumjeti. Zato ćemo u tekstu svoju tvrtku (Frontispis d.o.o., Trnava VII 9, 10040 Zagreb-Dubrava, OIB: 02934244709, MB: 4055438) zvati „mi/nas/naš“, „Frontispis“, a vas ćemo zvati „vi/vas/vaš“, „kupci“, „naručitelji“, „posjetitelji“ ili „korisnici“.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/2014), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79.

KUPCI

U našoj online trgovini mogu kupovati sve privatne i pravne osobe iz Republike Hrvatske, svih zemalja Europske unije i drugih zemalja.

Narudžbu može izvršiti svaki posjetitelj online trgovine frontispis.com, bez obveze registracije. Ako želite, možete se registrirati i pratiti svoje narudžbe, ocjenjivati kupljene proizvode i brže popunjavati narudžbenice.

Pravna osoba mora imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, da bi mu se mogao ispostaviti račun, te odgovara za njihovu ispravnost.

CIJENE

Sve cijene izražene su u eurima (€), s PDV-om i vrijede za narudžbe iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Istaknute cijene u online trgovini vrijede isključivo za kupnju putem online trgovine frontispis.com.

NARUČIVANJE

Jednom narudžbom moguće je naručiti do deset knjiga.

Kupci iz Republike Hrvatske za narudžbu mogu koristiti online obrazac na našim web stranicama.

Proizvodi se mogu naručiti u bilo kojem trenutku putem košarice i neopozivi su. Narudžbe se obrađuju svakim radnim danom od 9 do 17 h, narudžbe zaprimljene poslije 17 h ili vikendom bit će obrađene prvog sljedećeg radnog dana.

Proizvodi se naručuju putem elektronskog obrasca narudžbe, a po završetku procesa narudžbe u našoj online trgovini dobit ćete e-mail sa svim podacima o naručenim proizvodima, cijeni i načinu plaćanja. Ovaj e-mail je i potvrda da je narudžba zaprimljena. Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu članka 81. Zakona o zaštiti potrošača. Ugovorne odredbe i uvjete i prethodnu obavijest iz članaka 86. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

Kupci izvan Republike Hrvatske mogu koristiti online obrazac na našim web stranicama. Ako vaša država nije navedena ili ako naručuje kao gospodarski subjekt, svoj upit možete poslati putem obrasca za kontakt. Zbog različitih pravila o obračunu PDV-a za gospodarske subjekte iz inozemstva, ovakve se narudžbe obrađuju zasebno.

U rijetkom slučaju da nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda kontaktirat ćemo vas, te vas obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu. Po dobivanju takve obavijesti, dužni ste nas obavijestiti e-mailom želite li isporuku nepotpune narudžbe, prihvaćate li novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustajete od narudžbe.

Ukoliko ste iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu uplatili na naš poslovni račun općom uplatnicom, virmanom ili internetskim bankarstvom, odmah ćemo vam vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da ste odustali od kompletne narudžbe.

PLAĆANJE

Kupci iz Republike Hrvatske naručene proizvode ili usluge plaćaju virmanom, internetskim bankarstvom, kreditnom ili debitnom karticom ili općom uplatnicom. Nakon zaprimljene narudžbe stići će vam e-mail s ponudom za plaćanje (e-banking, uplata u banci, pošti itd.). Ova ponuda vrijedi pet (5) radnih dana, a ako u tom roku ne izvršite narudžbu, otkazat ćemo je i o tome vas obavijestiti e-mailom.

Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu (obično jedan radni dan kasnije iza 14 h), poslat ćemo vam pošiljku i račun.

Na usluge i proizvode naručene naplaćujemo PDV prema važećim stopama a plaćanja se vrše u eurima.

Narudžbe izvan Republike Hrvatske moguće je izvršiti uplatom na bankovni račun ili kreditnim karticama. Ako nam dostavite svoj PDV ID broj koji je upisan u VIES bazu (za gospodarske subjekte iz EU-a), odnosno porezni broj vaše tvtke (za ostale zemlje) narudžba neće sadržavati PDV (reverse charge).

Plaćanje kreditnim karticama MasterCard i Visa te debitnom karticom Maestro moguće je korištenjem servisa e-ToMiTreba!! Raiffeisen banke. RBA se obvezao zaštititi ove transakcije od zloporaba. Mi ni u kojem trenutku nema pristup podacima s vaše bankovne ili kreditne kartice.

POŠTARINA

Narudžbe iz Republike Hrvatske

Besplatne poštarine unutar Republike Hrvatske vrijede za narudžbe iznad 40 €.

Za narudžbe za koje je odabrana mogućnost plaćanja gotovinom ili karticom pri preuzimanju, poštarinu uvećavamo naknadu od 0,8 € (+PDV).

Iznos poštarine vidljiv je u košarici.

Narudžbe izvan Republike Hrvatske

Poštarine za inozemstvo naplaćuju se po cjeniku Hrvatskih pošta.

DOSTAVA

Obvezujemo se poslati vam pošiljku nakon primitka uplate u roku do tri (3) radna dana. 

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajenog rukovanja ne budu oštećeni. Ako prilikom preuzimanja primijetite neka oštećenja na pošiljci, dužni ste ih odmah reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno nas je obavijestiti na e-mail info@frontispis.com kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka. Odričemo se svake odgovornosti u vezi s oštećenjima koja mogu nastati tijekom dostave i računamo na vašu suradnju pri rješavanju problema s dostavljačkom službom u svrhu nadoknade štete.

Nakon što tvrtka koja vrši dostavu zaprimi pošiljku od nas, mi više nismo odgovorni za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe. Ako ne primite robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, morate nas o tome obavijestiti e-mail info@frontispis.com kako bismo pokušali locirati pošiljku ili vam poslati zamjensku.

Ukoliko iz nekog razloga ne preuzmete pošiljku te nam se ona vrati, novu dostavu ćemo dodatno naplatiti. Zbog spečavanja zloporaba, ako nije preuzeta pošiljka za koju je odabrano plaćanje pouzećem, zadržavamo pravo da pri ponovljenoj narudžbi zatražimo da pošiljku unaprijed platite bankovnom transakcijom ili da odbijemo ponovno slanje. Ako odbijete primiti ispravnu i neoštećenu robu koju ste naručili, zadržavamo tražiti od vas nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Pri samoj narudžbi dobit ćete mogućnost upisa adrese za dostavu, različite od adrese koju ste unijeli kod registracije. Ukoliko želite da račun/otpremnicu pošaljemo na različitu adresu od naručene robe (upišite u polje „Napomene uz narudžbu“), zadržavamo pravo naplate dodatnih poštanskih troškova. U suprotnome će račun/otpremnica biti poslan na istu adresu kao i paket.

POVRAT I REKLAMACIJE

Imate pravo na povrat robe ako smo vam poslali robu koja nije naručena ili roba ima grešku/oštećenja koja nisu nastala u transportu, te u ostalim slučajevima predviđenima zakonom.

Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi (osim ako ste obaviješteni da se iz nekog razloga neki proizvod ne može isporučiti uz ostale iz narudžbe), vratite nam pošiljku, a mi ćemo vam ispravni proizvod poslati o našem trošku.

Proizvodi koje nam vraćate moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, trebate priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Poštarinu na vraćene proizvode plaćate vi. Nismo dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju našim općim uvjetima poslovanja.

Kupljeni proizvod možete zamijeniti u roku od 7 (sedam) dana od primitka na adresu dostave. Obvezujemo se se reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od trideset (30) dana od primitka zahtjeva. Dužni ste nam reklamirani proizvod vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži o svom trošku. Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje ste sami pokušali popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog neprikladne uporabe i proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Povrat robe ćemo odobriti nakon opravdane reklamacije zaprimljene isključivo pisanim putem na e-mail: info@frontispis.com. U slučaju da ne možemo isporučiti drugu robu, nadoknadit ćemo vam poštanske troškove povrata robe i vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti ako ste narudžbu platili. U slučaju povrata robe koji nije nastao našim propustom, vi snosi sve nastale manipulativne troškove.

Pravo na jednostrani raskid ugovora
Pravo na otkaz ugovora Kupac ima sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, koji govori o općim odredbama za ugovore sklopljene na daljinu. Ugovor možete otkazati, ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada ste primili proizvod. O otkazivanju ugovora morate nas obavijestiti isključivo pisanim putem na e-mail info@frontispis.com . Ugovor se smatra otkazanim kada primimo pisanu obavijest. U slučaju otkazivanja ugovora dužni ste nam, o svom trošku, vratiti proizvod u roku od četrnaest (14) dana od otkazivanja ugovora. Proizvod(i) koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima. Uz vraćene proizvode, morate priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg ili transakcijskog računa na koji ćemo izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Obvezni smo vam vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva (uključujući i trošak standardne dostave, tj. bez doplate za plaćanje pouzećem) po primitku vraćenih proizvoda (čl.76.3).

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem u online trgovini frontispis.com obvezni ste proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Dužni ste nam odmah prijaviti neovlašteno korištenje svog korisničkog računa. Ne odgovaramo za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Za sve objavljene sadržaje pod vašim korisničkim imenom odgovorni ste isključivo vi sami. U slučaju zloporabe, objavljivanja neprimjerenog sadržaja, vrijeđanja nas ili drugih tvrtki ili osoba, zadržavamo pravo njihova uklanjanja, kao i pravo zabrane korištenja i brisanja korisničkog računa korisnika koji krši pravila.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Sva prava nakladnika i nositelja programa na tiskanom djelu su pridržana.

Izdavač i nakladnik je Frontispis d.o.o.

Obvezujete se da nećete neovlašteno umnožavati, kopirati, na bilo koji način javno prikazivati te prodavati naše proizvode ili njihove dijelove. Korištenje tekstova, slika, ilustracija i bilo kojih drugih materijala s ove web stranice dopušteno je isključivo uz našu prethodnu pisanu suglasnost.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Copyright ilustracija, naslovnica te logotipa koji nisu u našem vlasništvu pripada autorima, odnosno vlasnicima prava.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača, svoje pisane prigovore možete poslati šaljete na e-mail info@frontispis.com. Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od najviše petnaest (15) dana.

RJEŠAVANJE SPOROVA

U slučaju spora između kupca i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove obje strane nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Zadržavamo pravo da bez najave povremeno promijenimo Uvjete korištenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na našim web stranicama podrazumijeva da ste upoznati s najnovijim uvjetima korištenja.

Naručivanjem i kupnjom u našoj online trgovini sporazumno potvrđujete pristanak na Uvjete poslovanja i korištenja. Korištenjem bilo kojeg dijela web stranica frontispis.com i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.